Няколко идеи за Хелоуин грим с бюджетни продукти

В ежедневието обикновено се гримираме семпло и се съобразяваме с дрескода на местата, които посещаваме. Има обаче един ден в годината, когато падат всички табута, за да се превърнем чрез грима си в каквото пожелаем. Хелоуин! Ставаме призраци, дяволи, вещици, приказни герои от филми на ужасите или фентъзи персонажи. 

От религиозен празник Хелоуин отдавна се е комерсиализирал, защото забавлението и веселието са дефицит в забързания пандемичен XXI век. Превърнал се е в маскарад, в който всеки иска да покаже своята креативност на грима и костюма.

Позволена е всяка визия, олицетворяваща тъмни сили, мистерия и мрак, затова макиажът ни в този единствен ден в годината изважда на светло нашето второ аз - пакостно, бунтарско и неконтролируемо. Вън от всички правила и норми. Зовът на дивото от един друг свят, пълен с мистерия и загадъчност.

Двата най-популярни цвята за грим на този празник са червеното и черното. Червеното олицетворява кръвта, а черното - дълбоката тъмнина. За да не пръскаме купища пари за създаването на грим само за една нощ, е добре да се ориентираме към по-бюджетни продукти.

За мъртвешки бял цвят на лицето, нанасяме пудра във възможно най-светъл нюанс - като препратка към зомби визията.

Очите са най-силната експресия на лицето. От изключително значение е тяхната форма и страховито излъчване. С молив за очи или очна линия очертаваме контурните линии и участъците, които да изпълним с цвят. Рисуването на паяжина, черни дупки, светкавици или звезди става и за непрофесионалист. Запълваме по-широките “петна” с минерални сенки за очи, а прилепови криле - от очите към слепоочията - ще придадат особено интересен акцент.

Необичаен и драматичен поглед създаваме с изкуствени мигли. В случай, че искаме да добавим щрих на богатство и лукс, залепваме върху клепачите изкуствени мигли с ефектно покритие от скъпоценни камъни. Този модел добре кореспондира с визия на принцеса, кралица, русалка или друг приказен герой.

Течното червило е по-лесно за употреба от стандартното, тъй като кремообразната му консистенция се нанася лесно. Дунапренената четка-апликатор ще извая всякакви линии и фигури без проблем. За по-атрактивна визия е нужно да изберем течно червило с възможно най-яркия цвят, близък до този на кръвта. Нанасяйки го щедро извън очертанията на устните, се добива още по-страховит вид в унисон с празника. 

За онези от нас, които не са достатъчно смели за злодеи и вещици, предлагаме лесна и не толкова демонична визия. По избор върху лицето могат да се залепят декориращи лепенки за нокти. Те също ще дадат нотка оригиналност и реверанс към всеобщата еуфория на празника. Лицата на момичетата ще заблестят със звездички, брокат или камъчета. Те са много на брой, могат да се използват и при други празнични поводи като апликация не само по бузите, а и върху устните. 

Косата е важен елемент от изграждането на театралния персонаж. Прибрана или разрошена, тя трябва да отговаря на грим маската, която художественият ни талант е измайсторил. По-щурите Halloween почитатели могат да направят драстична промяна в цвета на косата си със спрей-оцветител. Той коренно ще отличи визията им от останалите и ще открадне погледите на всички. Комбинирането на два различни и ярки цвята умножава ефекта по две. Накрая, по желание може да придадем форма на косата и застопорим прическата с лак със супер фиксация.

Хелоуин е! Да бъдем всичко, което не можем през останалото време. И какво, че празникът не е български? Споделянето на култури само ни обогатява. Почитането на празниците и традициите зарежда нашия дух с оптимизъм, въодушевление и вяра в утрешния ден. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!