Сухо масло - тайният ключ за младост и красота

Новият козметичен продукт е като новата любов. Нетърпението, тръпката и страстта да го изконсумираме подлудяват, но... не трябва да бързаме, преди да сме научили как да го използваме най-ефективно. 

Знаем всичко за кремовете, лосионите, тониците, скраба и шампоаните, с които поддържаме кожата и косата си в добро състояние. Има обаче още едно средство, което сякаш е недостатъчно оценено, а ползите от него са наистина много. Става въпрос за сухото масло за тяло. 

Стандартното масло остава дълго върху кожата, мазно е и хлъзгаво, затова е по-подходящо за масажи. Сухото масло е много леко, то е с малки молекули, абсорбира се незабавно, дава светкавично усещане за комфорт. Възстановява и защитава епидермиса и неговия естествен хидролипиден слой. При нанасяне доставя бързо усещане за нежност, овлажнява, действа като бариера за кожата отвън навътре, прави я супер еластична. Уханието е допълнителен бонус.

Сухото масло за тяло след употреба не оставя мазни и лепкави следи по кожата. Съдържа активни съставки, голяма част от които са натурални, с омекотяващи и хидратиращи свойства. Подхранва интензивно. Универсално е и може да се ползва не само за кожата на тялото, но и за косата. Спрей опаковките улесняват употребата. 

Стилистите знаят отличните му свойства и го използват в своята работата преди да стилизират косата с горещи уреди. Някои предпазват кичурите от вредния топлинен шок. При много изтощена коса можем да нанесем сухото масло вечерта - като го втрием в скалпа и увием косата с найлон и кърпа. На другия ден, след измиването, косата е видимо съживена и блестяща. Скалпът е успокоен. 

Винаги, на всяка цена, нанасянето на сухо олио за тяло трябва да става върху чиста кожа и измита коса. Ако го поставим на лице и тяло, предварително намазани с друг продукт, ефектът ще се изгуби.

Наричат го всепризнат овлажнител - то обаче не добавя влага, а я запазва, запечатва я, само щом предварително сме хидратирали тялото. Добро начало е да бъде нанесено веднага след баня. За максимален ефект, препоръчително е да вземем душ с по-гореща вода и предразположим порите да се отворят. Така ще осигурим по-добра проходимост на естествените съставки.

Сухото масло за лице, освен подхранващи, успокояващи и хидратиращи свойства, добавя и ефект антистареене. Ще направи чудеса със сухите, напукани ръце и пети, при екзема, твърда кожа на коленете и лактите, както и при сърбящ скалп. Предотвратява образуването на стрии.

В зависимост от предпочитанията, сухото масло може да се използва самостоятелно или в съчетание с крема за лице. Единият вариант е - преди нанасянето на крема кожата да бъде подготвена и хидратирана с продукта, впоследствие - да се нанесе крем. Не е необходимо да чакаме, тъй като абсорбцията е почти моментална. При желание да придадем на крема за лице още по-голяма нежност и ухание, достатъчно е преди намазването с него да смесим в дланта няколко капки сухо масло и крем. Чувството върху лицето е невероятно. Ефектът - нежна, подмладена и подхранена кожа със сатенен блясък.

Продуктът е особено активен за предотвратяването на кожа, изсушена от слънцето. Той е отлично лекарство и след прекалено излагане на слънчева светлина. Ще накара кожата да се отпусне и ще предотврати нежеланото действие от безпощадните слънчеви лъчи. Чудесен е за използване и през зимата, защото в този сезон обличаме плътни дрехи, някои от които дразнят и задушават тялото.

 

 

 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!