Тийн грижа: 5-те задължителни продукта

Чудили ли сте се каква козметика е подходяща за момичетата? Това, което търсите със сигурност не трябва да бъде с тежка формула и не бива да вреди на естествените процеси, протичащи в така или иначе развиващата се, млада кожа. Създадохме списък от 5 продукта, които спокойно можете да дадете на дъщеря си, за да задоволите нейните желания и тези на кожата ѝ.

В тийнейджърска възраст, момичетата често са притеснени от появата на пъпчици и несъвършенства. Обръщаме специално внимание на тези проблеми, като козметиката по-долу не запушва пори, хидратира внимателно и оформя идеалния сет от продукти, покриващи всички нужди на съвсем младата кожата.

1. Почистващ гел за лице

Измиващото средство е важна част от ежедневната рутина. То ще се погрижи за отстраняване на замърсяванията, натрупани през деня, както и за отмиване на излишния себум след сън. С негова помощ появата на несъвършенства ще бъде по-рядка, а изборът на антибактериална формула ще предотврати образуването на възпаления и пъпки.

2. Хидратиращ крем

Овлажнителят е задължителна стъпка след измиването. Той ще помогне на влагата да се задържи в кожата, благодарение на което тя ще бъде сияйна, свежа и с равномерен тен. Разбира се, този продукт трябва да бъде персонално съобразен с нуждите на епидермиса, но най-честият избор в тази възраст е крем с лека формула и антибактериални свойства.

3. Балсам за устни

Тук можете да се отдадете на креативност. Разнообразието от балсами на пазара дава възможност да изберете между безцветни, оставящи само лек блясък, такива, които създават фино цветно покритие и други, които имат невероятен вкус. По този начин получавате едновременно добра грижа за напуканите, сухи устни и удоволствие от употребата на козметиката.

4. Лак за нокти

Всяко момиче иска да има красив маникюр. Изборът на светлите, нюд, светлорозови нюанси е най-добър както за училище, така и за свободното време, придавайки добре поддържан вид и невероятна нежност на ръцете.

5. Кокосово масло

Кокосовото масло притежава няколко предимства. Можете да го използвате за хидратиране на сухата кожа по тялото, както и за подхранване на дължините на косата. Масажът му върху скалпа ще отстрани раздразнението и сърбежа, породени от дехидратиращите съставки в шампоаните, а в допълнение ще придаде красив обем на прическата. Внимавайте, не използвайте кокосовото масло при сухота върху лицето - то е комедогенно и може да бъде предпоставка за образуване на пъпки. За хидратиране на лицето използвайте само подходящ крем.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!