Косопад при мъжете - какво трябва да знаете?

25% от мъжете започват да губят косата си около 30-годишна възраст. Ситуацията може да изглежда безнадеждна, но съществуват различни методи, с които да подобрите състоянието на прическата си, още повече - падането на кичури може да не е знак за наследствена плешивост, а косопад, причинен от различни фактори като стрес, медикаменти или заболяване.Колко бързо мога да загубя косата си?

Често задаван въпрос, чийто отговор е невъзможно да бъде категоричен. Обикновено цялостно оплешивяване се наблюдава в период между 15-20 години, но понякога той може да бъде ускорен до 5 години.

Мога ли да подобря състоянието на косата си?

Важно е да отбележим, че е съвсем нормално косата да изтънее с напредването на възрастта, както и това, че всички преминават през периоди на косопад, в определени моменти. Но истината е, че плешивостта при мъжете е генетична и тя не може да бъде предотвратена. 

* Съществува състояние, наречено тягова алопеция - то е предизвикано от непрестанно опъване на кичурите. Колкото по-често връзвате или сплитате косата си стегнато, толкова по-податливи сте на тяговата алопеция. Опитайте се да избегнете тези прически и можете да се изненадате от подобрението, което ви очаква.

Как да третирам косопада?

Оплешивяването е естествен процес, затова първо обмислете дали искате да повлияете на състоянието на косата си или можете спокойно да приемете този факт и да се наслаждавате на визията си.Консултацията със специалист винаги е най-добрата опция - той ще наблюдава развитието и може да предложи персонално лечение за всеки един пациент. Освен това, лекарят може да посочи дали косопадът е моментен или наследствен.

Ако сте решили да се доверите на терапиите, добър начин да започнете е комплексна грижа против косопад. Ампулите съдържат цистеин, гликопротеин, хидроксипролин, аспарагинова киселина и таурин. Те влияят активно на растежа на косата и подобряват здравината и еластичността на фоликулите. Брандът предлага степени, които са съобразени с различните етапи на косопад и оплешивяване. 

Ако проблемът не е генетичен:

Важно да измивате косата си с по-лек шампоан, който едновременно с нежното действие осигурява и добро почистване. Използването му свежда появата на пърхот и инфекции до минимум, а те често причиняват отслабване на корена. 

Хранителните добавки са отличен избор да повлияете на проблема отвътре. С тяхна помощ можете да укрепите структурата и да подпомогнете растежа на косата. Така поддържането на здрави скалп и коса е много по-лесно.Обмислите какво в начина ви на живот влияе негативно на състоянието на косата ви. Спортуването и поддържането на добра хидратация на организма (всички знаем, че 2 литра вода на ден са задължителни!) са ключови, за да се чувствате добре и процесите в тялото да се развиват правилно. Оставяйте косата си по-често да изсъхва сама и избягвайте термичните уреди. Странете от употребата на химични продукти и перманенти бои за коса, които гарантирано увреждат кичурите.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!