Как да запазим тена си по-дълго?

Когато настъпят летните месеци единственото, за което мислим, освен за почивните дни, е как да се сдобием с красив слънчев загар. Но постепенното избеляване след ваканцията е моментът, от който всички се боим. Има ли начин да запазим тена си по-дълго? Ако следвате препоръките по-долу, гарантирано ще се радвате на бронзовия си загар повече време.

1. Подгответе кожата си

Резервацията е готова, плановете също, остава само още една стъпка - да подготвите тялото си за слънчевия загар, за който нямате търпение. Ключът се крие в две стъпки: ексфолирайте и хидратирайте постоянно. Овлажняващият лосион е задължителен всеки ден, а измиването със скраб преди да заминете, ще елиминира мъртвите клетки по повърхността на епидермиса, за да бъде тялото ви кадифено гладко и тенът равномерен, точно както при автобронзантите.

2. Използвайте висока слънцезащита

След всяко изгаряне следва само едно - белене. Най-големият враг на добрия тен са UVB лъчите, които причиняват зачервяване на кожата. Обърнете внимание на козметиката със SPF 30 или по-висок фактор, като заложите на такава, която предпазва от влиянието на двата вида слънчеви лъчи.

3. Хидратация

Преди, повреме и след придобиване на загар не трябва да забравяте да хидратирате тялото си ежедневно след душ. Опитайте масло или олио, които овлажняват по-добре от стандартния лосион. Пийте и повече вода - 2 литра на ден са целта, която трябва да си поставите. Водата поддържа кожата еластична и здрава.

4. Ексфолиация

Може би това е последното, за което мислите, опитвайки се да запазите тена си, но мъртвите клетки по повърхността намаляват здравословното сияние на тялото ви. Така загарът не изглежда свеж и кожата не се чувства добре. Слънцезащитните продукти също оставят доста натрупвания и обезателно трябва да почистите добре епидермиса. Дамите често правят грешката да мислят, че скрабът ще премахне тъмния тен, за който са полагали големи усилия на плажа. Всъщност, меланинът е отговорен за потъмняването, а той се намира в по-дълбоките слоеве на кожата, което означава, че загарът не се отнема така лесно. Все пак, избягвайте пилинг с киселини. Бъдете внимателни с депилацията, тъй като кремовете, премахващи косъмчета, също могат да навредят на бронзовата ви визия.

5. Хапвайте храна, източник на бета каротин

Множество изследвания доказват, че приемането на плодове и зеленчуци, които са с червен или оранжев пигмент, може да повлияе на тена ви отвътре. Затова включвайте в храненето си по-често сладък картоф, манго, морков и кайсия. Заслужава си да опитате!

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!