Слънцезащитна аптечка за лятото

Често пренебрегваме защитата на кожата от вредните слънчеви лъчи. Те обаче упорито ни преследват навсякъде, дори у дома, независимо от сезона. Винаги трябва да се пазим от тях, но през лятото UVA и UVB лъчите са особено агресивни към нашата кожа. 

Продукт според типа кожа

Всеки има индивидуален тен и чувствителност на кожата. Затова е важно да използваме продукти не като на приятелите си, а такива, които ще отговорят на нашите собствени критерии за лична протекция. И така, в началото на лятото, спешно се нуждаем от средства със слънцезащитен фактор. Горещината и сухият въздух водят до обилно изпотяване. На всеки два часа нанасянето се подновява. 

Преди да отидем на море, добре е целенасочено да си осигурим правилните Body и Face гардове, за да не купуваме в последния момент от уличната сергия кремове и плажни масла със съмнителен произход и качество. 

На плажа, след излизането от водата, търсим прегръдката на хавлиената кърпа. Подсушаването на лицето и тялото отстраняват приложената козметика, щем-не щем, нанасяме отново слънцезащитен спрей или слънцезащитно масло, освен ако не ползваме водоустойчив слънцезащитен крем за тяло. Козметичните средства не само предпазват кожата ни от безпощадното слънце - те хидратират, действат антиейдж, озаряват и стягат.

Защо да се пазим от UVA и UVB лъчите?

UVA лъчите проникват дълбоко в клетките. Рушат колагена и еластина в кожата и водят до бързо стареене. 

 - Показателят за UVA лъчи е обозначен на опаковките с PA+. Най-силната защита е PA+++.

UVB лъчите проникват в най-горния слой на кожата. Образуват петна, изгаряния и дори сериозни заболявания на кожата.

 - Показателят за UVB лъчи е SPF.

- SPF 15 блокира 93% oт UVB лъчите

- SPF 30 блокира 97% oт UVB лъчите

- SPF 50 блокира 98% oт UVB лъчите

Слънцезащитна козметика за лице и тяло

Най-добре е през лятото да използваме крем с широкоспектърна защита, който неутрализира и двата типа лъчи. 

Специалистите твърдят, че високата цифра на слънцезащитния фактор не е гаранция за по-надеждна протекция, ако кремът е нанесен пестеливо. Нанасяме обилно слънцезащитен крем за лице и тяло поне 15-20 минути преди излагане на слънце.

При по-светъл тен, изгаряме по-бързо. Препоръчително е да избираме предпазващи продукти с по-висок слънцезащитен фактор. Ако кожата ни е чувствителна, налага се прецизно да потърсим козметика, която не дразни и не предизвиква алергии. Подходящ е слънцезащитният крем за чувствителна кожа, с него ще се чувстваме сигурни и защитени.

Слънцезащитна палитра

Днес производителите осигуряват грижа за кожата и косата от всякакъв вид, включваща слънцезащита: пудри, фон дьо тени, балсами за устни, спрейове за коса, кремове за лице и тяло, гелове, млека, серуми и пр. Тяхното действие е почти винаги в няколко посоки. 

Всеки голям човек може да носи отговорност за себе си. Грижата за здравето е на първо място. Само с правилните продукти ще видим красивото лице на лятото и ще си осигурим незабравими спомени от почивката и горещите месеци.

Колкото по-усърдно и целенасочено инвестираме в красотата и младостта си, толкова по-дълго ще ги запазим. За да ни се случи нещо специално, трябва да сме подготвени за него. Любимият козметичен продукт и любимият мъж си приличат. Те са с нас докато ни карат да се чувстваме най-защитените, най-красивите и най-обичаните на света. В противен случай - разполагаме с неограничен избор за смяна и на двете изкушения.

 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!