Пудрата - face камуфлаж за супервизия

С промяната на сезона и топлото време ще ни се наложи навреме да вземем мерки, жегата да не провали грима и нашето самочувствието с неприятен лъскав блясък по лицето и изпотяване. Незаменим шедьовър за завършен и зашеметяващ грим е пудрата.

Избор на цвят и вид

Изборът на пудра е индивидуален. Специалистите препоръчват цветът да не се тества върху кожата на ръката, а директно върху лицето. Преценката - кой нюанс би бил най-близък до цвета на кожата ни, е важна стъпка - за да няма рязък контраст между лицето, шията и деколтето. Какво искаме да прави  коригиращият продукт? Да матира и тушира мазния блясък, да прикрива разширените пори, да изглажда повърхността на лицето, да запечатва грима, или да озарява и придава звезден вид? 

Някои видове пудра

компактна - най-популярният и употребяван вид пресована пудра. Обикновено е в леснопреносима кутийка с приложена плоска гъбичка за нанасяне. Прикрива недостатъците, прави кожата мека и кадифена. Може да се приложи след праймър или фон дьо тен;

прахообразна  (насипна) - глези сетивата, кара ни да се чувстваме специални. Приказни принцеси, погалени от мекото и изящно като облак пухче с целуващо докосване. Копринената текстура покрива отлично, не запушва порите и не изсушава. Специални пигменти отразяват светлината, пудрата е адаптивна към всеки тон на лицето, маскира несъвършенствата и придава гладкост;

антибактериална или хипоалергенна - добър избор за страдащи от акне и свръхчувствителност. Деликатно прикрива несъвършенствата и оставя приятно кадифено покритие. Озарява, придава свежест и енергия. Влияе благоприятно на епидермиса. Потиска възпаленията.

натурална - частично замества мазния фон дьо тен. Съвършено изравнява релефа. Изработва се от натурални вещества и не съдържа вредни химични или синтетични компоненти. В нея са вложени съставки със силно противовъзпалително действие, успокоява кожата и не допуска алергии. Лека текстура, кожата диша, производството на себум е под контрол.

с UV филтър - идеална за грим финиш, особено през лятото когато слънчевите лъчи са с висока активност и като бонус се появяват пигментни петна и рак на кожата. Матира естествено, изглажда и предпазва от вредните UV лъчи. Епидермисът диша свободно.

 

минерална - с естествени вещества и наситени пигменти, перфектно изравнява тона на лицето и тушира омазняването. Не съдържа изкуствени оцветители, парфюми и олеа. Не позволява на кожата да изсъхва и губи влага. Предотвратява раздразненията, изглажда, подхранва и хидратира. Осигурява кадифена мекота, предпазва от разрушителното действие на свободните радикали.

бронзираща - затопля тена, подсилва контура на скулите, носа и цялото лице. Отлично пигментира, има бляскав, деликатен и максимално естествен ефект. Идеално средство за летен загар и дефиниране на лицевия контур по желание. Лесно се нанася и прелива с други продукти; 

пудра на перли - зеленото прикрива зачервявания, виолетовото озарява, розовото освежава, бялото придава блясък, златистите акценти създават лек загар. Продуктът за красота може да се използва освен като пудра и като хайлайтър. Нанася се лесно, с четка. Придава нежно и естествено излъчване. Чудесно допълнение към фон дьо тена. Добавя меко сияние в кожата.

Къде кога и как да нанасяме пудра

Пудрата се нанася на чисто лице. Преди това можем да хидратираме лицето с овлажняващ крем, след което да нанесем основа за грим (праймер) или фон дьо тен. Ако имаме тъмни кръгове под очите, използваме коректор и едва след това пудра. 

Най-лесно и бързо (в движение) пудра се нанася с мека плоска възглавничка-гъбичка. При повече време, можем да използваме блендер като потупваме прахообразния продукт в кожата. Най-голямо удоволствие ще доставим на лицето с красива, мека и пухкава четка - тип кабуки. Такъв вид аксесоар предлагат стотици марки. Косъмчетата на купчината са синтетични или естествени. Дръжките - къси и дълги. Цветовете - всякакви. 

При нанасянето с четка, за да изразходваме пудрата икономично, вземаме малко от нея на върха на четката, удряме леко дръжката в твърда повърхност, за да се събере продуктът между власинките, и действаме. Челото и скулите се обработват първо, впоследствие се минава цялото лице - като плавно  погалваме шията и деколтето. Гримът изглежда естествен, излъчването е кадифено.

Съвършената кожа е резултат от висококачествени гени, постоянна грижа и поддръжка с надеждни квалитетни и прецизно нанесени продукти. Пудрата ще прикрие несъвършенствата отвън. За справяне с несъвършенствата отвътре са нужни години целенасочена работа, поне докато не бъде създадено универсално средство, с което да произвеждаме “Good thoughts, good words, good deeds”.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!