4 лесни начина да направите миглите си по-обемни и дълги

Ако винаги сте се питали как бихте могли да подхраните миглите си, така че те да бъдат по-гъсти, дълги и обемни, сте на правилното място. Има много различни и лесни методи, с които ще подобрите състоянието им и ще направите погледа си магнетичен, дори без декоративна козметика.

Причините, поради които миглите ви не са с желаната от вас дължина могат да бъдат много и съвсем различни - като започнете от спиралите, които сте използвали и дори капките за очи, които могат да изсушат косъмчетата. Ако имате навика да търкате очите си, това също може да стои в основата на проблема. Миглите растат на цикли от 4 до 8 седмици, което означава, че те не се появяват веднага след тяхното падане, а това допринася за по-рехавия им вид.

С течение на времето методите по-долу могат да направят миглите ви толкова обемни, колкото не сте ги виждали до момента. Заслужава си да пробвате!

1. Кокосово масло

Кокосовото масло хидратира, а освен това има способността да подобри здравината на косъмчетата. По света има хиляди доволни потребители, които твърдят, че именно кокосовото масло им е помогнало по пътя към перфектните мигли. Ако се притеснявате да нанасяте с четка, вземете малко количество с върха на пръстите си, разтрийте ги добре и втрийте внимателно директно върху миглите.

2. Зелен чай

Зеленият чай е богат на голямо количество антиоксиданти, които подсилват целия организъм. Но знаехте ли, че поставянето на студени торбички върху миглите ви ще подсили техния растеж? Опитайте сами след следващата чаша чай!

3. Серум за растеж

Вероятно сте срещали множество различни серуми - специалистите съветват да потърсите в състава им пептиди и биотин, които ще окажат действителен ефект върху растежа.

4. Рициново масло

Рициновото масло ще хидратира миглите в дълбочина, което ще ги направи по-пищни и плътни. Затова не е изненада, че можете да го откриете като съставка в много от серумите за растеж. Всъщност това масло е толкова мултифункционално, че се е превърнало в любимо средство за грижа както за кожата, така и за косата - а това, без съмнение, го прави чудесна инвестиция!

Важно е да споменем, че липсата на определени витамини в организма може да доведе до загуба на косъмчета също. Затова докато полагате грижа за миглите си, добавете към менюто си повече храни, които са източници на витамини, мастни киселини и протеини.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!