Грижа за мъжката кожа - какво не трябва да забравяте

Не се предавайте пред стереотипите! Мъжката кожа се нуждае от грижа също толкова, колкото и женската. Това, че сте сериозен мъж не означава, че не се сблъсквате с несъвършенства: акне, зачервяване, сърбеж или сухота. Затова се погрижете за себе си още днес.

Мъжката кожа е по-дебела и по-устойчива на отрицателното въздействие на външни фактори, но това не я прави неразрушима. Точно обратното - оказва се, че кожата на мъжете се омазнява повече от тази на жените. Това е първата крачка към проблемите с акнето и дълбоките белези. Не се срамувайте да се грижите за лицето си и не взимайте тайно от продуктите на половинката си. Инвестирайте в професионална мъжка козметика и най-накрая започнете да се гледате в огледалото с удоволствие!

Какво трябва да знаете за кожата си?

При мъжете епидермисът има по-дебел рогов слой и създава впечатление за грапавост. За да намалите това усещане, правете пилинг веднъж седмично - така ще ексфолирате мъртвите клетки и ще освежите външния си вид. Ако нямате чувствителна кожа, продукт с абразивни частици (за предпочитане натурални!) би бил перфектен. Ако пък сте с по-чувствителен епидермис трябва да търсите деликатен ензимен пилинг (например с бромелаин или папаин).

Добре е да знаете, че по-дебелата тъкан означава по-добра устойчивост на температурни промени, силно слънце, студ, вятър, сняг, почистващи средства, а също така и на ... ежедневно бръснене. Това обаче не ви дава право да се отказвате от хидратиращя крем с регенериращо действие (за през деня задължително с SPF филтър).



Факт е и че мъжете изглеждат по-млади по-дълго. Как е възможно това? Мъжката кожа съдържа много повече колаген, еластин и ценни липиди. Освен това, поради различната структура на дермата, тя е по-добре оксигенирана и подхранена. Но има уловка! Въпреки че бръчките се появяват по-късно, те са доста дълбоки и ясно изразени - мускулите, отговорни за образуването на бразди, са по-силно активирани при тях. Така че, ако сте в по-зряла възраст, не се колебайте и допълнете колекцията си от козметика с крем против бръчки.

Истинският мачо и… маската за лице

Съвременният осъзнат мъж не се страхува да посегне към козметика със специални задачи. Серум за очи или коректор за несъвършенства? Няма нищо странно в това, че искате да изглеждате свежи. Господата също все по-често въвеждат маски за лице в своя ритуал, особено почистващи - главно, за да се отърват от видимите черни точки или за да матират тена.

Какви съставки са полезни за мъжката кожа? Натурални глини или екстракти, например от зелен чай. Активният въглен също е много ефективен. Измиващият гел с негово участие не само почиства дълбоко, но и действа детоксикиращо. Съставката има противовъзпалителни свойства и успокоява раздразненията. Често козметиката за лице за мъже съдържа и кофеин, който осигурява на клетките доза от необходимата енергия и прави така, че дори най-посивелият тен възвръща енергията си. Добре е също да търсите лосион за след бръснене с охлаждащ ментол.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!