Върнете къдриците си лесно с този метод

Писнало ви е от изтощителна термична обработка и все повече ви се иска да си върнете леко вълнистата или къдрава прическа? Съществува метод, наречен Curly Girl, който включва прости стъпки, помагащи на косата ви да подобри здравината и жизнеността си, като по този начин тя връща естествената си форма.Той не само ще подобри външния вид на кичурите ви, но е и лесна грижа за къдравата коса, която да превърнете в рутина. За всички е ясно, че това няма да бъде мигновен процес и ще са нужни малко повече време и усилия, но блясъкът и обемът ще ви се отплатят. А и кой би устоял на естествени, красиви и секси къдрици?

Какво да избягвате?

  • Шампоан;
  • Гребени и четки;
  • Сулфати (ще ги откриете върху етикетите като sodium lauryl sulfate и ammonium laureth sulfate);
  • Алкохол;
  • Топлина.

Всички участници в този списък разрушават структурата на косъма, което води до изтощение и загуба на естествената му форма. Малко уточнение - не е нужно да се отказвате напълно и изведнъж от шампоана! Можете да го направите постепенно или просто да избягвате горепосочените съставки.

Измиване

Нека погледнем по-подробно процеса на измиване, защото фактът за премахване на шампоана сигурно ви е изненадал. За да извлечете максимума от метода, грижата е адаптирана спрямо типа коса.Вълнообразна: Измивайте веднъж седмично. Дори можете да използвате обичайния си шампоан, но нанасяйте балсам преди и след неговата употреба.

Къдрава: Измивайте веднъж седмично или един път на 10 дни. Ако отказването от шампоан ви е заинтригувало, то можете да я почиствате само с вода и балсам за коса.

Хидратиране

Вълнообразна: Съветът на специалистите е да не отмивате напълно балсама. Оставете малко количество, което да осигури допълнителна хидратация на косъма.Къдрава: Можете да избирате дали да изплакнете балсама или просто да излезете от банята с него, без да го отмивате. 

Изсушаване и оформяне

Наведете главата си надолу и с памучна хавлия внимателно намачкайте косата, за да отнемете излишната вода. Не се фокусирайте дълго върху това действие, защото то може да накъса и наелектризира кичурите. Оставете да изсъхне естествено, но ако бързате, задължително поставете дифузер приставката на сешоара си. За фиксация и оформяне използвайте гел, като започнете нанасянето му от краищата към скалпа.Вълнообразна: За да направите прическата си по-къдрава, разделете на няколко сектора (според желаната дебелина на къдриците) и навийте кичурите до корена, закрепяйки ги с фиби, докато косата е още влажна.

Къдрава: Когато косата е напълно суха, наведете главата си надолу и срешете корените с пръсти, за да създадете повече обем.

Сами виждате, че методът е лесен за изпълнение и не ангажира времето ви със сложни прически. Най-хубавото е, че количеството козметика в банята ви ще намалее значително - имате нужда единствено от балсам и гел. Ако не сте готови да се разделите с шампоана, то заложете на нежна и безсулфатна формула.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!