Козметичните продукти, от които да се отървете още днес

Редица изследвания доказват, че бъркотията и претрупаните пространства могат да засилят тревожността. Но ако сте сред уравновесените бюти любители и просто сте решили да отделите време и подредите козметичния си шкаф, създадохме за вас кратък списък, който да ви улесни (а и да даде едно рамо на тези, които трудно се разделят с продуктите си).

1. Козметика с изтекъл срок на годност

Нека започнем с най-лесното. Никой не иска да навреди на кожата си, използвайки стари продукти. Проверете маркировката за срок на годност или ако няма такава, спазвайте тези правила:

  • 2-3 месеца: спирала за мигли, пила за нокти;
  • 6 м.-1 година: течен фон дьо тен, коректор, околоочен крем, течна очна линия, серум;
  • 1-1,5 година: кремообразни сенки за очи, слънцезащита, гланц за устни, спирала за вежди;
  • 2 години: молив за устни, фон дьо тен-пудра, лак за нокти, червило.

Ако ви е интересно да научите повече за срока на годност, прочете тук: https://makeup.bg/articles/134/

2. Грим, който не пасва на тена ви

На всяка от нас ѝ се е случвало да избере погрешен нюанс фон дьо тен, коректор, бронзант и какво ли още не.. Признайте, какво е било решението ви щом установите грешката - ще го смесите с по-светъл или тъмен цвят, за да постигнете правилния? Познахме, нали? А колко пъти го направихте? Ако отговорът е нито веднъж, време е да предадете тази козметика нататък - майка ви, сестра ви или приятелка биха били много щастливи.

Следващият път опитайте продукти с универсален нюанс. Те се адаптират към всеки тен като матираща пудра Benefit и подхождат на всеки цвят кожа като течен пигмент за скули и устни от същата марка.

3. Безплатни мостри

Или вечната заблуда - “това ще ми потрябва при пътуване” и “някой ден ще го пробвам”. Ако ви звучи познато и просто не сте от типа хора, които тестват всяка мостра, е време да се сбогувате с тях, но най-вече да спрете да взимате такива, когато ви предложат. Колкото и малки да са техните опаковки, в един момент те създават тотален хаос.

4. Продукти, които не сте докосвали от много време

Освен, че вероятно са с изтекъл срок на годност, това е и ясен знак, че те нямат място в козметичната ви колекция. Нашият съвет е да обърнете внимание какъв тип са те, за да предотвратите повторно закупуване на подобни артикули.

5. Продукти, които не действат добре на вашия тип кожа

Тази грешка няма как да бъде избегната и това е част от козметичната практика на всяка от нас. За моменти като този е добре да имаме успокояващ спрей под ръка, който да сведе щетите до минимум.

Ако сте оставили настрана продукти, които ви причиняват възпаление, предизвикват поява на пъпки или дори обрив, е повече от ясно, че никога повече няма да ги използвате и трябва да се отървете от тях. Помислете за приятелка, на която биха подействали по-добре и я зарадвайте.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!