Следи от стрии - можем ли да ги заличим?

Наличието на стрии върху тялото ви не го прави грозно, неподдържано и не трябва да влияе на самочувствието ви. Всъщност, милиони българи смятат това за проблем, затова ако и вие сте в тази група, не се тревожете. Ако силно искате те да изчезнат, опитайте следващите няколко стъпки.

Но преди всичко… как се образуват стриите?

Когато протича процес на бърз растеж (както при бременност, тийнейджърско израстване, наддаване на тегло или повишаване на мускулна маса), кожата внезапно се разтяга и в резултат на това колагеновите снопове под епидермиса се разкъсват. Когато растежът спре и кожата се върне към обичайното си състояние, върху нея се появяват следи, тъй като вече не се поддържа от същата структура колаген, както преди.

Как да ги заличим?

Тъй като причината за стриите е буквално разкъсване дълбоко под кожата, не бива да се изненадваме, когато чуем от специалисти, че не съществува 100%-во лечение. Това, обаче не трябва да ви отчайва! Има стъпки, които можете да предприемете, за да намалите значително вида им и да увеличите колагена в кожата. Един е ключът към минимизирането им - трябва да сте абсолютно отдадени, създавайки ежедневна рутина за грижа.

Предлагаме ви цялостно изградена грижа в няколко етапа, която може да ви послужи за пример.

  • Започнете със скраб за тяло. Самият той не е ефикасно средство за елиминиране на стриите, но ще ви послужи да отстраните замърсяванията и сухите области по повърхността на кожата. Така грижата, която ще последва, ще бъде много по-добре и по-дълбоко усвоена от тялото.
  • Нанесете продукт за тяло, съдържащ ретинол. Той ще стимулира производството на колаген и с течение на времето ще генерира нова, по-плътна кожа. Всъщност тази съставка ще осигури ефект, най-близък до заличаването на стрии, което си представяте. 

Важно! Не използвайте продукти на базата на ретинол, ако сте бременна или кърмите! Те са опасни за бебето ви! Вместо това преминете директно към следващата стъпка. Същото важи и за всички вас, които забележите раздразнение или възпаление.

  • Запечатайте ефекта с масло за тяло, предназначено за борба със стриите. То е в пъти по-нежно от ретиноидите. Ще направи кожата мека и ще ѝ предаде красив, сияен вид.

Можете да опитате също:

Професионално лазерно лечение. Лазерът доставя енергийни импулси в кожата ви. Всъщност, усещането е за леко изтръпване, тъй като процедурата създава илюзия на клетките, че са ранени. Това кара естествения процес на заздравяване на тялото да се задейства, като предизвика отделяне на всички необходими химикали за създаване на нов колаген, което в крайна сметка, подобрява външния вид на стриите.

Микроиглена терапия. Това лечение създава малки (сравнително болезнени) прониквания в кожата, които задействат процеса на зарастване на рани в тялото, подобно на действието на лазера. Така се стимулира производството на еластин и колаген. Единствените недостатъци са: отнема най-малко четири месеца, за да видите резултатите и може да раздразни кожата, ако се използва неправилно. Затова, преди всичко, се консултирайте с дерматолога си!

Независимо кое средство за борба със стриите ще изберете, запомнете - резултатите няма да бъдат мигновени! Проявете търпение и направете лечението вкъщи по-приятно, като добавите чаша вино и пуснете любимия си плейлист. Така ще очаквате с нетърпение следващата процедура.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!