Как да се грижим за устните през студените месеци?

Трябва да признаем, че високите температури доста ни разглезиха. За съжаление, спадът им е неизбежен. Време е да извадим по-топлите дрехи и да заменим някои продукти от ежедневната ни грижа с по-подходящи. Не пропускайте и устните. Освен ако не искате да са напукани и разранени…

Всъщност това е зона, която не бива да забравяме нито за миг през цялата година. Те са особено уязвими в две ситуации - при горещини и студ. Често правим основна грешка - търсим помощ, когато симптомите вече са видими или напреднали. А не е ли по-добре да ги избегнем?

Сухи устни по природа

Устните се различават от останалата част на тялото с минимален рогов слой, което ги лишава от устойчивост на външни фактори. Освен това на повърхността им на практика няма мастни жлези, които естествено биха ги овлажнили. И накрая: това е място, където няма меланин, предпазващ от отрицателното действие на слънчевата светлина и вятъра. Те са напълно беззащитни, но вие можете да им помогнете!

На първо място - пилинг

Винаги ви се е струвало, че устните ви са прекалено нежни, за да ги подлагате на пилинг процедури. Грешите! Те също трябва да се отърват от мъртвия слой. Ексфолиацията се препоръчва и при появата на сухи кожи и напуквания, които не само причиняват дискомфорт, но и не ви позволяват перфектно да нанесете червилото си.

Веднъж седмично използвайте захарен скраб. Можете да закупите под формата на стик или да си направите сами у дома. Смесете захарта с полезния и сладък мед, ценното кокосово масло или друг вид масло, според вашите предпочитания. Нанесете сместа върху устните и масажирайте около минута, например с мека четка за зъби. Накрая изплакнете с топла вода - устните ви ще станат гладки и красиви.

Второ - хидратация

Във вашия козметичен арсенал задължително трябва да има продукти за грижа за устните. Повечето от тях са доста изгодни, така че, ако обичате разнообразието, може да имате поне няколко - по един за всяка чанта.

Какви средства се предлагат на пазара и какво да търсите в тях? Най-добрите са тези, които идват от природата. Органичните балсами са не само ефективни, но и вкусни. Хубаво е те да се основават на мед, масло от шеа или какао, както и  масла от: жожоба, макадамия, арган, кокос и др. Карнаубският или канделилският восък също са страхотни. Обърнете внимание на такива съставки като: глицерин, парафин (той е перфектен за регенерация на устни или ръце), урея или дори хиалуронова киселина и витамини, включително А.

Нежни целувки

Най-популярни са защитните стикове - практични и дълготрайни. Освен тях производителите предлагат и балсами в тубички (неутрални, цветни, ароматни, гланцове), плодови масла и вазелин. В последно време EOS се превърнаха в истински хит, заради интересната си яйцевидна форма, която позволява едновременно и бързо нанасяне на двете устни. Най-хубавото е, че те са годни за консумация, така че ако случайно оближете устните си, няма да почувствате неприятен химически послевкус.

Но като говорим за облизване - то е напълно забранено! Ензимите в слюнката, само изсушават, така че първоначалното усещане за мекота и хидратация не само ще бъде измамно и временно, но може също да допринесе за напукване и последващо парене. Това е особено важно за мъжете, които смятат, че това е най-бързият начин да се отърват от проблема. А всъщност има много лесно решение за защита - специални стикове за мъже, които възстановяват комфорта.

Използването на балсами за устни не е трудоемко занимание, така че нямате извинения. През лятото не забравяйте да използвате специфични продукти с UV филтри, а през зимата - хидратиращи, които ще създадат покритие на устните, за да ги предпазят от замръзване. През есента можете да опитате и домашни маски с мед или богат и гъст крем - нанесете върху устните си за около половин час, след което отстранете излишъка. Меките и гладки устни без рани са идеалната основа за любимото ви червено червило.




ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!